Lewis Hamilton úgy véli, hogy idén ő és a Mercedes számára már most elúszott a bajnoki cím. A szombati imolai sprint futamon is csak a hátsó traktusban harcolhattak.

Lewis Hamilton elismerte, hogy idén sem ő, sem a Mercedes nem szállhat harcba a bajnoki címért. A német csapat borzalmas hétvégéket él át. Az olaszországi helyszínre érkezve még a második helyen állt a Mercedes. A pénteki időmérőn kiestek a Q2-ben. A szombati sprint futamon az első nyolcba nem tudták magukat felküzdeni. Így pontot sem szereztek. Verstappen az első, míg Perez a harmadik helyen zárt. Így a Mercedes visszaesett a konstruktőri bajnokság harmadik helyére. Hamilton szerint idén az autót tanulmányozhatják, de a bajnoki címért nem szállhatnak harcba.

“Sok munka folyik a háttérben, de ez van. Idén nem sikerül minden úgy, ahogy szerettük volna. Azon dolgozunk, hogy ezt kijavítsuk. A csapat élt már át rossz éveket. Sok ember, a legtöbb ember, akikkel együtt dolgozom, 20 éve dolgozik ennél a csapatnál. A 2013-as év is nehéz volt,. de utána szép éveket éltünk át együtt. Egy csapat vagyunk és igyekszünk motiválni egymást. Mindenki lehajtott fejjel dolgozik. Azért küzdünk, hogy megértsük az autót, és fejlődjünk az év során…….”- árulta el Lewis Hamilton a Sky Sports F1-nek.