Ausztráliában gyengélkedett a Haas. Úgy tűnik, hogy Imolában újra magukra találtak. Kevin Magnussen a második sorból rajtolhat a szombati sprintfutamon. A dán szerint innen is lehet futamot nyerni, de ehhez még nem elég erős a Haas.

Kevin Magnussen pénteki napja nem alakult zökkenőmentesen. A kora délutáni esős szabadedzésen meglátogatta a sóderágyat, majd a kvalifikáció utolsó szakaszában kis híján ott is ragadt. Az időmérőn megszerezte a negyedik helyet és ezzel az eredménnyel nagyon boldog volt.

“Teljesen elvesztettem az irányítást és a kavicságyba kerültem. Hittem, mindennek vége. Bekapcsolt az elakadásgátló és tudtam, ha megállok. Többé nem mozdulok onnan. Csak azt tudtam, hogy rá kell lépnem a gázra és ki kell onnan jutnom…..Fantasztikus, hogy ilyen közel vagyunk az élmezőnyhöz. Úgy értem, még mindig váratlanul ér minket az ilyesmi, akkor is, ha Bahreinben és Dzsiddában ugyanilyen dolgok történtek velünk. A nedves pályán valamelyest erősebbek voltunk, de ez még mindig őrület. Ki érdemeli meg a győzelmet? „Szeretném azt mondani, hogy az én érdemem, de az autó nagyszerű, elég gyors ahhoz, hogy ilyen eredményeket érjünk el vele. A száraz pályán is a hetedik helyen jutottunk a Q3-ba. Ráadásul az nem is volt tökéletes kör a részemről. Úgy tűnik, holnap száraz lesz a pálya, nem lesz könnyű előzni. Természetesen szeretnék az első háromban végezni, de ha a top nyolcban leszek, az is nagyszerű lenne.”- árulta el Kevin Magnussen a Sky Sportsnak.