Lewis Hamilton cáfolja azokat a híreket, miszerint a Mercedes gyenge teljesítménye miatt csapatváltáson gondolkodik. A brit továbbra is elkötelezett a német csapat mellett.

Lewis Hamilton válaszolt azokra a pletykákra, miszerint más csapat felé kacsingat. Miért tenne így? A Mercedes elég gyengén teljesített eddig a 2022-es szezonban. Úgy tűnik, hogy a Mercedes idén nem tud beleszólni a bajnoki cím sorsába. Három futamból kétszer állhattak dobogón. Mindössze két harmadik helyet szereztek, de azt is szerencsével. Imolában a sprintfutamon még a top 10-be sem kerültek be.

Több szakértő szerint, köztük Mika Hakkinen is arról beszélt, hogy szerinte a hétszeres bajnok más csapat felé nézett. Hamilton szerződése 2023-ig szól. Hakkinen szerint 2023 után távozhat a Mercedestől. Hamilton ezeket a híreket és állításokat erősen megcáfolta. Hamilton a következőket mondta:

“Láttam néhány megjegyzést bizonyos személyektől. Fiatalabb koromban tisztelte őt. Az, amit állított butaság és ostobaság. Mindezt azzal a céllal, hogy címlapsztori legyen belőle. 13 éve vagyok a Mercedesnél. Csodálatos időket éltünk át együtt. Csúcson és mélyponton is voltunk. Száz százalékban elkötelezett vagyok a Mercedes mellett. Nem szeretnék máshol versenyezni…….”- mondta Lewis Hamilton a RacingNews365.com -nak.