Charles Leclerc a rajt után az élre állt. A sprintfutam utolsó köreiben a gumikkal szenvedett és Max Verstappen el is vette tőle az első helyet. A Ferrari monacóija szerint fel van adva a házi feladat.

Max Verstappen és Charles Leclerc újabb összecsapását hozta az Emilia Romagna-i Nagydíj szombatján a sprintkvalifikáció. Sokáig nem úgy tűnt, hogy nagy harc lesz a két ifjonc között. Leclerc az első körökben eltávolodott. Az utolsó körökben a monacói gumija szemcsésedni kezdett. Max Verstappen ezt kihasználta és megelőzte a monacóit. A monacói már a leintés után is a gumiproblémáknak tulajdonította

“Nagyon jó rajtom volt. Egyáltalán nem voltunk egymás mellett az első kanyarban. Saját versenyemre koncentráltam. Az elején próbáltam jobban nyomni, és nagyobb különbséget kialakítani, hogy Max ne támadhasson a DRS-zónában. Tudtam, hogy máskülönben sebezhető vagyok. Megittam a levét, mert egy kicsivel később szemcsésedni kezdtek a gumijaim. Az utolsó két-három körben nagyon szenvedtem. A tempónk egyébként hasonló volt. A különbséget pusztán a szemcsésedés jelentette. Ha ezt sikerül megoldunk vasárnapra, akkor biztos vagyok abban, hogy a győzelemért harcolhatunk. Ha nem, akkor elég nehéz lesz.”- árulta el Charles Leclerc.