Lando Norris, a Mclaren pilótája szerint a vasárnapi harmadik hely a kemény munka eredménye. A brit pilóta profitált Charles Leclerc hibájából és állhatott fel a pódiumra.

Lando Norris kiválóan kapta el a rajtot a vasárnapi imolai futamon. Igaz, csak pár körig, de Charles Leclerc előtt tudott haladni. Éppen elég volt neki ahhoz, hogy ne kelljen hátulról érkező támadások miatt tartania a futam hátralévő részén. Innentől kezdve csak a gumikra kellett figyelni és óvnia kellett azokat. Leclerc az utolsó körökben hibázott és ebből profitálva állhatott fel Norris a pódium harmadik fokára.

“Természetesen boldog vagyok. Fantasztikus versenyem, és őszintén, remek hétvégém volt. egy futammal ezelőtt a Red bull előtt végeztünk. Most pedig egy Ferrari előtt. Sokkal több, mint amire számíthattunk. A csapat megérdemli ezt. Ahhoz képest, hogy hol voltunk az első versenyen, és most dobogós helyezést szereztünk, megérdemlik a dicséretet. Rengeteg időt és energiát fordított mindenki a gyárban és a pályán is erre. A trükkös körülmények is közre játszottak. Ki tudtuk használni a lehetőségeinket. Imádom ezeket a körülményeket, és általában jól is szoktam teljesíteni ilyenkor. Egy ilyen hétvégén mindig kifizetődik a kemény munka….”- mondta Lando Norris.