Nico Rosberg, a Mercedes korábbi pilótája szerint Toto Wolff bosszús volt Lewis Hamilton amiatt, hogy kiesett a Q2-ben. Hamilton nem akarta kommentálni. Toto Wolff szerint ez nem így történt.

A pénteki időmérő nem alakult valami fényesen a Mercedes számára. A német csapat pilótái már a Q2-ben búcsúztak. Hamilton kiszállt az autóból és Toto Wolff-al beszélt. A csapatfőnök arcára minden düh kiült. Rosberg szerint a Mercedes csapatfőnöke mérges volt a hétszeres bajnokra, amiért kiesett a Q2-ben.

“Ha találgatnom kellene, akkor azt mondanám, hogy Toto-t bosszantotta valami, amit Lewis tett. Szerintem ez érthető is. Lewis nagyon frusztrált lehetett. A csapatrádión is sokat panaszkodhat. Panaszkodhatott a stratégiára vagy az autóra is. Lewis a Q2 vége előtt kiszállt az autóból. Pedig kicsi esélye lehetett volna a továbbjutásra. Talán Toto emiatt volt mérges. Ez is azt mutatja, hogy a stressz kezd eluralkodni rajtuk. Ahelyett, hogy előre mennének, visszafelé mennek. Szóval természetesen… a feszültség belülről fog növekedni.”- mondta Nico Rosberg a Sky F1-nek.

A Mercedesnél a vasárnapi futam után sem lehettek túl boldogok. George Russell ugyan a negyedik helyen zárt, de Lewis Hamilton több körön át próbálta megelőzni Pierre Gasly-t, aki a 13. helyen haladt. A brit többszöri próbálkozásra sem tudott pozícióján javítani. Így Hamilton a 14. helyen zárt.