A Mercedes főnöke, Toto Wolff cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint ő és Lewis Hamilton veszekedtek volna a pénteki időmérő edzés után.

A hétszeres világbajnok nem tudott továbbjutni a Q3-ba. Csak a 13. helyet tudta megszerezni. Lehetett volna rosszabb is. Hamilton mindössze négy ezredmásodperccel jutott tovább a Q2-be. A Q2-ből még volt pár perc, de az eső eleredt. Így javítani már nem tudtak az idejükön. A brit kiszállt az autóból és Toto Wolff-al beszélgetett. A Mercedes csapatfőnökének reakciója elég mérgesnek tűnt. Sokan hitték azt, hogy a brit és a Mercedes csapatfőnöke vitázni kezdett. Lewis Hamilton-t is megkérdezték az esetről, de ő nem akart erről beszélni. Úgy gondolja, hogy ez csak a csapatra tartozik. Toto Wolff cáfolta azokat a híreket, miszerint vitatkoztak volna.

“Nem volt köztünk nézeteltérés. Nagyon dühösek voltunk az eredmény miatt. Ő és én is dühös voltam és csalódott. A Q1-ben nem volt tapadásunk. A Q2-ben pedig előkerült a piros zászló. Nem jutottunk be a Q3-ba. Ez annyira frusztráló.”- árulta el Toto Wolff. Hamilton a szombati sprintfutamot a 14. helyen zárta. egy helyet rontott ahhoz képest, amit a pénteki időmérőn elért. Csapattársa, George Russell valamivel jobban ment, de csak a 11. helyet tudta megszerezni. Egyikük sem szerzett pontot szombaton. Toto Wolff ezért is frusztrált volt. Szerinte a pontszerzésnek alapnak kellene lennie.