Zhou Guanyu a boxutcából indul majd az Emilia Romagna Nagydíjon. A szombati sprint futamon rajtja után Pierre Gasly-val került incidensbe, ami következtében a falban találta magát. Az autója összetört.

Zhou az imolai sprintverseny első körében ütközött Pierre Gasly -val. Pierre Gasly a kínai pilótát kívülről próbálta előzni. Az AlphaTauri első szárnya sérült meg. Gasly vissza tudott térni a pályára. Mindkét pilóta csalódottságának adott hangot az incidens miatt. A felügyelők úgy ítélték meg, hogy nincs szükség az eset vizsgálatára.

Zhou kiesett. Így egyébként is a rajtrács végéről kezdhette volna meg az Emilia Romagna Nagydíjat. Az autóján több mindent ki kellett cserélni, ami büntetéssel járt. A bokszból kell rajtolnia, mivel a csapat megszegte a parc fermé-s szabályokat.

“Az autó hátulja teljesen összetört. Rengeteg munka várt a szerelőkre. Sajnálom, hogy így kellett befejeznem a versenyt. Vasárnap kevesebb lesz a lehetőségünk. Úgy gondolom, hogy ha az időjárás is beleszól a futamba, akkor minden megtörténhet. Korai lenne még feladni. Előbb tegyük rendbe az autót. Aztán majd meglátjuk……”- árulta el Zhou Guany a Formula1.com-nak.

PlanetF1