Lewis Hamilton és Pierre Gasly nagyot csatázott Imolában. Az AlphaTauri pilótája szerint nem volt könnyű visszaverni a brit támadásait, de nehéz sem.

Pierre Gasly szerint Hamilton egy olyan pályán ragad be mögé, ahol nehéz előzni. Szerinte Imolában a DRS-el sem lehetett megelőzni az elől autózót. Lewis Hamilton a slickre váltás után arról szólt a Formula-1-es Emilia-Romagna-i Nagydíj jelentős része, hogy Pierre Gaslyt próbálta meg előzni. Pontot egyikük sem szerzett, hiszen a 12. és 13. helyen látták meg a kockás zászlót

“Valószínűleg ez volt az egyetlen dolog, ami az egész futamon történt. Lewis beragadt mögém. Én a Williams mögé. Az pedig az előtte lévő autó mögé. Ez egy vonat volt egyszerűen. Nem volt egy izgalmas verseny. Frusztráló volt. Még a DRS-sel sem tudtunk előzni vagy legalább megpróbálni. Ha rosszul sikerül a kvalifikáció, márpedig mi hibáztunk, akkor rettenetesen nehéz hátulról indulni, és szerintem ennek fizettük meg az árát a hétvégén. Nehéz volt-e taertani Lewist? Nem mondanám azt, hogy könnyű, de annyira nehéz sem volt. Az ő szempontjából sajnálatos, hogy mindig olyan pályákon ragad be mögém, ahol rendkívül nehéz előzni. Én ugyanolyan frusztrált voltam.”- árulta el Pierre Gasly.