Helmut Marko és Christian Horner szerint Lewis Hamilton-nak tavaly vissza kellett volna vonulnia. Ezt azután mondták, hogy a brit bajnok szenvedett Imolában is.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko kifejtette véleményét Lewis Hamilton-ról, aki Imolában egész hétvégén szenvedett. Se szombaton, se vasárnap nem tudott pontot szerezni.

Hamilton és Mercedes tempója közel sem volt olyan Imolában, mint az sokan elvárták volna tőlük. A Mercedes a középmezőnybe süllyedt. Hamilton esős körülmények között sem tudta felverekedni magát a top 10-be. A brit versenyének talán a mélypontja az volt, mikor a két Red Bull és Leclerc is lekörözte.

“Lewis.nak talán már tavaly vissza kellett volna vonulnia.”- mondta Helmut Marko az imolai futam után. Christian Horner is egyetértett a Red Bull csapatfőnökével.””Nyilvánvalóan borzalmas hétvégéje volt, de akkor is egy nyolcszoros bajnok.”- mondta a Red Bull csapatfőnöke. Majd kijavította magát. Elfelejtette, hogy Hamilton nem nyolc, hanem csak hétszeres bajnok.”Nem felejtette el, hogyan kell vezetni az elmúlt négy versenyen. Megoldják majd a problémákat és vele is számolni kell majd.”- mondta Christian Horner a Sky Sports News szaklapnak.