Daniel Ricciardo vállalta a felelősséget a vasárnapi Emilia-Romagna-i Nagydíj első körében történt ütközésért. A Mclaren pilótája kilökte Carlos Sainz-t, aki ki is esett a futamból. Ricciardo át is ment a Ferrari bokszba és elnézést kért a spanyol pilótától.

Az Emilia-Romagna-i Nagydíj nedves körülmények között rajtolhatott el. A mezőny nem úszta meg baleset nélkül. Daniel Ricciardo és Carlos Sainz akadt össze az első kanyarokban. A Mclaren versenyzője továbbment, de az ő versenyét is tönkretette az incidens. Ricciardo a leintés után elismerte, hogy ő hibázott az ütközésnél:

“Azt gondoltam, hogy engem löktek bele Carlos autójába. Végül azt gondolom, hogy én rontottam és mentem bele és utána kaptam egy kisebb löketet hátulról. Tudjuk, hogy az 1-es kanyarban összesűrűsödünk. Azt hiszem, rámentem a rázókőre. Kicsit nagyobb helyet hagyjak magamnak. De ahogy rámentem, egyből elkezdtem csúszni, aztán egy ponton Carlos balra kanyarodott a jobbos előtt, így összeértünk. Amint hozzáértem, láttam, hogy megforog, és tudtam, hogy ez nem mókás. Ezzel nyilván tönkretettem a versenyemet, és egyúttal az övét is. Egyértelműen én vagyok felelős ezért, nem hiszem, hogy teljesen blokkoltak volna a kerekeim és úgy csúsztam volna bele, de nyilván trükkösek voltak a körülmények.”- árulta el Daniel Ricciardo.