A Ferrari mindössze nyolc pontot szerzett hazai versenyén Imolában. A Red Bull ezzel szemben 44-et. Charles Leclerc és Carlos Sainz minden rémálma valósággá vált a vasárnapi futamon.

Nico Rosberg szerint, ha valaki Max Verstappen-el harcol a világbajnoki címért, akkor nem engedheti meg magának olyan hibát, amit Leclerc vétett Imolában.

Charles Leclerc csökkentette a lemaradását Sergio Perez-el szemben, mikor elvesztette uralmát autója felett, és megforgott. A fal állította meg. A Ferrari első szárnya is megsérült. Leclerc-nek nem sok ideje maradt arra, hogy visszakapaszkodjon. A monacói pilóta a hatodik helyen látta meg a kockás zászlót.

Eközben riválisa, Max Verstappen a tökéletes hétvégét teljesített és megnyerte az imolai futamot. Megszerezte a pole-t, megnyerte a sprintfutamot és a vasárnapi főfutamot is. Még a leggyorsabb körért járó egy pont is a hollandé lett. Leclerc szerint tanul majd a hibájából. Verstappen nagyot faragott a hátrányából. Rosberg szerint ilyen hibák nem férnek bele egy világbajnoki harcba.

“Ha Max Verstappen ellen harcolsz a bajnoki címért, egyszerűen nem engedheted meg magadnak, hogy kipördülj. Sergio-t üldözte. A nyomás Sergio-ra nehezedett. Nem Charlesra. Szóval, így nem pöröghetsz ki. Ha bajnok akar lenni, akkor az ilyen eseteke el kell kerülnie. Szerintem a Ferrari is hibázott. Charles-nek még egy kört kint kellett volna maradnia, hogy megnézzék mennyire sérült az első szárny. Szerkezetileg szerintem jól nézett ki. Csak a jobb oldalából hiányzott egy darab. Talán még így is rendben lett volna, ha a negyedik helyen végez. Szerintem a Ferrari itt követett el egy kis hibát……”- árulta el Nico Rosberg a Sky Sports F1-nek.