Lewis Hamilton nem tudott pontot szerezni az Emilia-Romagna Nagydíjon. A hétszeres bajnok a top 10-en kívül látta meg a kockás zászlót. A brit a csapattól, Toto Wolff pedig a pilótájától kért elnézést.

Lewis Hamilton szörnyű hétvégeként könyveli el az idei Forma-1-es szezon negyedik, imolai fordulóján. George Russell a negyedik helyen zárt, de a hétszeres bajnok a negyedik futamon is szenvedett a Mercedesszel. Hamilton a tizennegyedik helyről rajtolva gyakorlatilag a verseny második felét Pierre Gasly mögött beragadva töltötte. A hétszeres bajnok már a szezon első futama óta szenved autójával. Toto Wolff csapatfőnök már közvetlenül a leintést követően, a csapatrádión keresztül kért elnézést Hamilton-tól. A pilóta egyébként viszonozta a gesztust.

“Szia Lewis, sajnálom, hogy ma ilyen autóba kellett beülnöd. Tudom, hogy vezethetetlen, és nem érdemlünk ilyen eredményt. Szörnyű verseny volt, de továbblépünk.”- jelentette ki Toto Wolff. A negyedik helyen végző George Russell pedig azt mondta, hogy hosszútávon nem lehet elviselni a delfinezést. Úgy érzi, hogy Imolában kihozták az autóból a maximumot. Russell arról beszélt, hogy az imolai futam után fájdalmai voltak.

“Ha az autó és a gumik is a megfelelő tartományban vannak, akkor a delfinezést leszámítva elég jó érzés vezetni az autót. A pattogás azonban mindent tönkretesz. A mostani volt a legextrémebb. Remélem, hogy mi és a többi ezzel küszködő csapat hamar találunk megoldást, mert ez nem elviselhető hosszú távon a pilótáknak. Ez az első hétvége, amikor igazán szenvedtem a hátammal, és már-már mellkasi fájdalmaim voltak a pattogás súlyosságától.”- árulta el George Russell.