Sebastian Vettel jó hangulatban volt, miután Imolában megtört az átok és megszerezte idei első pontjait magának és a csapatának is. A négyszeres bajnok a nyolcadik helyen végzett. Már ennek is örültek.

Sebastian Vettel az Emilia Romagna Nagydíjon elért pontszerzését “győzelemnek” nevezte, miután megszerezte első pontjait magának és csapatának. Az Aston Martin volt az egyetlen csapat, amely az első három futamot követően nem szerzett pontot.

Vettel két futamot kihagyott, mivel a COVID-19 tesztje pozitív lett. Így nem utazhatott el Bahreinbe és Szaúd-Arábiába sem. Az Ausztrál Nagydíj volt az első, amin rajthoz állhatott. Ott viszont különösen nehéz hétvégéje volt.

Az esős imolai hétvégén viszont bejutott a Q3-ba. Vettel már ennek is örült. Mike Krack is elárulta, hogy idén először látta a négyszeres bajnokot mosolyogni. A szombati sprint futamon a 13. helyre esett vissza. Vasárnap a lehető legtöbbet kihozta az Aston Martin-ból. Vettel a nyolcadik helyen zárt és megszerezte első pontjait magának és csapatának is.

“Számomra ez felér egy győzelemmel. Őszintén ki kell mondani. Jelenleg nem mi vagyunk a leggyorsabbak. Azt hiszem, hogy nagyjából a mezőn második feléhez tartozunk. Imolában nagyon jól teljesítettünk. A körülmények is segítettek, de mi ezt nagyon jó kihasználtuk. Úgy gondolom, hogy nagyszerű munkát végeztünk a száraz gumikon. Mindenki lemásolta azt, amit mi elkezdtünk. Talán még egy-két kört meg is tettem addig. Nagyon boldog voltam. Nagyon jó volt. A futam végén nem volt esélyem Cahrles-el szemben. Sokkal gyorsabb volt. Mi így is jól teljesítettünk. Ha valaki azt mondja, hogy a Ferrarival harcolunk a futam végén, elfogadtam volna. Nyolcadik hely? Nem olyan élvezetes, mint a győzelem. Sok olyan futamon indultam, ahol a dobogón végeztem, de teljesítettem már rosszabb versenyt is. Szóval nagyon boldog vagyok.”- árulta el Sebastian Vettel a Racingnews365.comm oldalnak.