Valtteri Bottasnak tavaly év végén távozott a Mercedestől. A finn alig lépett hátra. Legalábbis, ami az autója gyorsaságát illeti. Úgy véli, hogy a jelenlegi helyzet teljesen rendben van.

Valtteri Bottas az ötödik helyen zárt Imolában. A futam végén a finn pilóta még George Russell-t is megszorongatta. Végül előzni nem tudott. Ennek ellenére a finn nagyon elégedett az olaszországi teljesítményével. Az Alfa Romeo 2019 óta a legjobb eredményt érte el. Bottas sok időt vesztett a bokszban. Ha nincs ez az időveszteség, akkor talán Russell előtt is végezhetett volna.

“Szórakoztató verseny volt, és örülök, hogy pontokat tudtunk szerezni. A tempónk is jó volt. Nagyon jól tudtam nyomni a slickeken. Olyan volt, mintha kvalifikációs körök lennének. Csak a végén volt némi gondom a gumi kopással, mikor George-t utol értem. A Mercedes és George motivált a verseny alatt. Minden kört nyomtam, hogy esélyem legyen előttük végezni. Nem tudtam, de elvesztettem tíz másodpercet a boxkiállásnál. Enélkül meg lehetett volna más történet volt. Természetesen örülök, hogy az Alfa Romeóval lehetek…..Meglepő, hogy a Mercedes így küzd. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz számukra, de még mindig pontokat szereznek. Remélhetőleg a szezon
végén több pontunk lesz, mint a Mercedesnek. “- mondta Valtteri Bottas a RacingNews365-nek.