Így reagált a nemzetközi média az Emilia Romagna Nagydíjra. Max Verstappen dominált. Lewis Hamilton küzdött. A két Ferrari hazai pályán hibázott.

Max Verstappen idén győzni tudott Imolában. Ezzel megszerezte idei második sikerét. A Ferrari hazai szurkolók előtt mindössze hat pontot szerzett. Carlos Sainz már a rajt után kiesett. Charles Leclerc pedig hibázott. Biztos harmadik helyet dobott el.

Lewis Hamilton eközben nemcsak pontot nem szerzett, de kört is kapott a két Red Bull-tól. Toto Wolff főnök bocsánatot kért a hétszeres bajnoktól, amiért gyenge autót adtak alá. George Russell eközben negyedik lett. Így reagált a németországi, olaszországi sajtó az olasz futamra.

Italy grieves Ferrari failure at Imola

A Ferrarinak keserű pirulát kellett lenyelnie. Sainz kiesett. Ez volt a rémálom kezdete. Lelcerc a futam végén hibázott és egy csalódást keltő eredménnyel zárt. Az olasz La Gazzetta dello Sport méltó győztesnek bélyegezte Verstappent. Azt írta, hogy ez volt “a Red Bull dominanciája és a Ferrari első igazi összeomlása ebben a szezonban”

“Nagyon nehéz elfogadni az imolai Torcida Rossa számára, akik teljesen más Emilia Romagna Nagydíjról-ről álmodoztak. Max Verstappen és Sergio Perez azonban közvetlen riválisa otthonában győzött. Mosolyt csaltak a jelen lévő 64000 szurkoló arcára.”- írta az olasz lap.

Az Egyesült Királyságban a BBC ezt írta: “A tény az, hogy a Ferrari hazai versenyén hibázott. A szenvedélyes olasz Tifosi zsúfolásig megtelt tömege előtt. Leclerc a hétvége előtt hangsúlyozta, hogy nem kell kapkodniuk és nem kell nagy elvárásokat támasztaniuk magukkal szemben. Ez egy rémálomszerű versenyt hozott a Ferrari számára. Már az első körben kiesett Leclerc csapattársa, Carlos Sainz. A mclarenes Daniel Ricciardo lökte ki a sóderágyba.”- állt az angol lapban.

A BBC is felhívta a figyelmet Hamilton gyenge hétvégére, miután a a brit csak a 14. helyen szelte át a célvonalat. A Mercedes tempója messze elmaradt attól, amit régien megszokhattunk tőlük.” Russellel ellentétben Hamilton nem tudott pontot szerezni. Versenye hamar megpecsételődött. A Mercedes gyenge volt az egyenesekben. Hamilton nem tudta megelőzni az Aston Martin-s Lance Strollt. Később Pierre Gasly-t sem.

A német média a Ferrarit vette célba és megdöbbent Hamilton eredményén és teljesítményén. Sebastian Vettel remekül teljesített Imolában. Megszerezte első pontjait. Ennek ellenére Hamilton és a Mercedes volt a címlapokon Németországban. A BILD a „Hamilton Humiliation” címmel vezetett. A 37 éves pilóta már kiesett az idei vb címből folytatott harcból.

A Ferrarit nem szedték szét a rossz hétvégéjük miatt. Inkább dicsérték az olasz istállót, akik végre versenyképes tempót mutatott egy hazai versenyen. A német kapok a következőket írták: “A Ferrari újra vágtat, és újra büszkén viselheti a címerét!”