Csak részleges megállapodás született a sprintfutamok növeléséről. A 2026-os motor- és ezzel együtt aerodinamikai szabályváltozások tovább konkretizálódtak az F1 Bizottság keddi megbeszélésén.

Kedden, két nappal az imolai futam után ülésezett az F1 Commission Londonban. A tanácskozást Mohammed Ben Sulayem FIA-elnök nyitotta meg. Az egyik fő téma az új formáció volt. Az FIA közleménye szerint sikeresnek bizonyult a szombati esemény. 2023-ban nem három, hanem már hat nagydíjhétvégén fognak sprintet rendezni, méghozzá a jelenlegivel megegyező formátumban.

Az FIA még vizsgálja, hogy a megemelt szám milyen hatással lehet a pályán dolgozókra. Erről még visszajelzést adnak az F1 Bizottságnak. Egyes hírek szerint konkrétan a Nemzetközi Automobil Szövetségen múlt, hogy nem szavazták már meg most a hat sprintet hivatalosan. Mohammed Ben Sulayem elnök állítólag éppen a pénzügyi hozzájárulás biztosítását kérte a többi féltől.

A másik napirendi pont a 2026-ban bevezetendő új motorszabályok jelentették. A közlemény alapján ismét megerősítették a négy alappillért, amely köré kialakítják majd az új szabályrendszert. Kihangsúlyozták, hogy az új motorok hasonló teljesítményre lesznek képesek, mint a jelenlegiek. Hangsúlyos szerepet kap a pénzügyi fenntarthatóság. Emellett, valamint az is, hogy a szabályrendszer vonzó legyen új gyártók számára – ezzel kimondatlanul a Volkswagenre is utaltak.

Szeretnének a legfrissebb tapasztalatokra építkezni annak kapcsán, miként tudják követni egymást az autók és hogyan lehetne lehetővé tenni a még szorosabb versenyzést. Az első pont, hogy jelentősen csökkentenék az autók légellenállását. Nem váratlan, az viszont új elem, hogy csökkenteni szándékoznak az autók méreteit és tömegét is. A két fő téma mellett még két ügyben történt egyetértés a találkozón. Egyfelől megállapodtak a felek abban, hogy a sikerre való tekintettel 2023-tól minden versenyző köteles lesz sisakkamerát viselni. Másfelől a következő évben két nagydíjhétvégén kísérleti jelleggel kipróbálják, hogy a jelenlegi 13 helyett csupán 11 szett abroncsot szállítanak a csapatoknak – természetesen szintén a fenntarthatóságot szem előtt tartva.