Carlos Sainz és Daniel Ricciardo az Emilia-Romagna Nagydíj első körében keveredett “összetűzésbe”. Az ausztrál pilóta tovább tudott menni, de a Ferrari spanyolja kiesett. Ricciardo a futam után a Ferrari garázs felé vette az irányt és elnézést kért mindenkéitől. Sainz így reagált a bocsánatkérésre.

Újabb keserű hétvégét tudhat maga mögött Carlos Sainz. Melbourne után Imolában is nullázott. Ez különösen fájó lehet a spanyol számára, hogy ezúttal a maranellóiak hazai pályáján ért véget idejekorán a hétvégéje. A versenybizottság gyorsan lezárta az esetet. Nem vizsgálódtak túl sokáig. Versenybalesetnek ítélték a Ricciardo-Sainz esetet. Ricciardo elismerte, az ő hibája vetett véget Sainz futamának. Ezért azonnal a Ferrari garázsához sietett, hogy elnézést kérjen. De hogyan reagált a bocsánatkérésre Sainz?

“Sokat elmond Daniel személyiségéről, hogy egy számára küszködős verseny után az első dolga volt bejönni a Ferrari bokszába bocsánatot kérni tőlem. Ott volt velem a komplett szerelőcsapat és mindannyian megköszöntük neki a gesztust. Ezért nem is érzem magam rosszul a Daniellel történt ütközés miatt. Bárkivel előfordulhatott volna ilyesmi. Sajnos pont velem történt egy szintén balszerencsés melbourne-i hétvége után. Nem az fáj, hogy kiestem egymás után kétszer. Hanem az, hogy a rajt után. Pedig jelen pillanatban nagyon hasznos lenne számomra, ha sok időt tudnék a pályán eltölteni. A versenyzésben mindig benne van az, hogy hibázol vagy valami elromlik az autóban. Remélhetőleg a szezon elején letudjuk ezeket a kötelező kieséseket és most már elkezdhetünk az év hátralévő részére koncentrálni.”- árulta el Carlos Sainz.