A Mercedesnél lassan megérkeznek a frissítések, melyek a csapat problémáinak végét is jelentheti. Ezt a csapat is megerősítette. A német csapat Miamiban veti be első frissítéseit. Miami után pedig további frissítéseket vetnek be.

A tavalyi Red Bull-Mercedes csata után azt láthatjuk, hogy a bikák az élen harcolnak a Ferrarival. A Mercedes pedig a középmezőnybe süllyedt. Andrew Shovlin arról beszélt, hogy a csapat hogyan kezeli a jelenlegi helyzetet. Milyen volt az imolai hétvége?

“Kemény hétvége volt. Tudjuk, hogy hol tartunk jelenleg. Nagyon keményen dolgozunk azon, hogy behozzuk a lemaradást. Minden problémára meg kell találnunk a megoldást mielőtt megoldanánk azokat. Sok energiát fektetünk ebbe.”- mondta Andrew Shovlin, aki elismerte, hogy még nem találta meg a végleges megoldást a problémák megoldására.

“Még nem találtuk meg a végleges megoldást a problémák kiküszöbölésére. Nem tudjuk úgy beállítani az autónkat, hogy jó legyen Emelni kell az autót, de így a tempóból is veszítünk. Nagyon keményen dolgozunk a gyárban, hogy jobban megértsük a jelenséget. kulcskérdés az, hogy van-e olyan aerodinamikai megoldás, amit alkalmazni tudunk és megszűnne a probléma.”- árulta el Andrew Shovlin. Reménykedik abban, hogy néhány frissítés megoldja majd a problémáikat. “Ez egy olyan dolog, amit lépésről lépésre fogunk kezelni. Nem megy minden egy csapásra. Vannak biztató jelek. Hamarosan részletekkel is szolgálunk. Reméljük, hogy már Miamiban.”- zárta a Mercedes szakembere.