Toto Wolff úgy véli, hogy a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton nem tud mit tenni a Mercedesnél kialakult helyzettel. A Mercedes csapatfőnöke megvédte a brit pilótát. Toto Wolff az mondta, hogy Hamilton jobb autót érdemel.

A Forma-1-es bajnokság negyedik fordulója is nagy csalódást okozott a Mercedes számára. Bár George Russell a negyedik helyen végzett Imolában, Lewis Hamiltonnak meg kellett elégednie a tizenharmadik hellyel. Az utolsó kör után Toto Wolff csapatfőnök bocsánatot kért Hamiltontól. Kijelentéseit később is alátámasztotta.

“Az autó irányíthatatlan volt. Akárcsak az autó az előző versenyeken. Látható a pattogás a hosszú egyenesen. “Néha azon tűnődöm, hogyan tudják pályán tartani az autójukat. Lewis többet érdemel tőlünk, de mi egy csapat vagyunk. Meg kell tennünk, hogy olyan gépet adjunk neki, amivel a mezőny elején harcolhat. Meg kell védenem őt. Lewis-nak nem ez a mélypontja, de az autó teljesítménye messze nem az, amit szeretnénk. Ő a világ legjobb pilótája. Csak éppen most nincs meg a felszerelésünk, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle.”- mondta Toto Wolff a RacingNews365 szaklapnak.