Azt mondják, a szerencse a bátraknak kedvez, de ez nem volt így néhány pilóta esetében. Vajon kik azok a pilóták, akik 2022-ben nem a legszerencsésebben kezdték a szezont?

Az F1Hírek szakoldal összeszedte azon öt pilóták névsorát, aki a 2022-es szezonban a legszerencsésebbnek mondhatják magukat. Verstappen, Alonso, Sainz, Bottas és Vettel azok, akik a legszerencsétlenebbül jártak eddig a 2022-es szezonban. Vajon miért?

Max Verstappen

A Verstappen által elszenvedett balszerencse nem szorul magyarázatra. Ha nem esett volna ki Bahreinben és Melbourne-ben, akkor vezetné a tabellát 27 pont előnnyel. A szezonnyitó futamon a második helyen haladt. A győzelemért harcolhatott. Néhány kör volt hátra, amikor üzemanyagpumpa-probléma miatt kénytelen volt feladni a futamot. 18 vagy akár több pontot is veszíthetett. Pár körrel később csapattársa, Sergio Perez is kiesett a versenyből. Egy kör volt már csak hátra. Verstappen csak a műszaki hiba miatt esett ki. Ha ez nem lett volna, akkor az első vagy a második helyért harcolhatott.

Carlos Sainz

Sainz nem a legjobban kezdte a szezont. Gyenge kvalifikációs eredmények után a legutóbbi két futamon a rajt után kiesett. Követett el pár hibát. Ausztráliában ő hibázott. A kvalifikáción Fernando Alonso balesete a Q3-ban olyan piros zászlókat hozott, amelyek megakadályozták egy jó kör összerakásában. Az edzés folytatódott. Nem volt elég ideje, hogy felmelegítse a gumikat.Idején már nem tudott javítani. Emiatt a kilencedik helyről tudott rajtolni. A Ferrari kormányával is gondok adódtak. Az Ausztrál Nagydíj rajtja után pár kör telt el. Sainz nagyon szeretett volna hamar felzárkózni az élmezőnyhöz. Hibázott és a sóderágyban végezte. Imolában Daniel Ricciardo lökte ki.

Fernando Alonso

“Úgy gondolom, rendkívül szerencsétlenek vagyunk a bajnokság első részében. Hihetetlen. Csak két pontunk van az egyéni bajnokságban. Ez szerintem igazságtalan.”- mondta Alonso, miután kiesett Imolában. Az Alpine jól teljesített a szezon előtti teszten. Erős tempót mutattak. Az első négy versenyen után mindössze két pontjuk van. Ezt még Bahreinben gyűjtötték. Talán a legnagyobb adag balszerencse Ausztráliában érte. Az is benne volt, hogy a pole-ért is harcolhatott. Az Alpine versenygépben hidraulika meghibásodás lépett fel. A dolgok ezután rosszabbra fordultak. A futamon a biztonsági autós fázis is rosszkor jött ki az Alpine-nak. A pontszerzésről is lemondhattak. Alonso a tabellán a 15. helyen találta magát.

Sebastian Vettel

Vettel balszerencséje a szezon előtt kezdődött, amikor a német COVID-19-teszt pozitív volt. Bahreinbe és Szaúd-Arábiába sem utazhatott. Ausztráliába állhatott fel először a rajtrácsra. Az Aston Martin több gonddal küzdött Melbourne-ben. Vettel hétvégéje tragikus volt. Imolában fordult a kocka. A négyszeres bajnok megszerezte első pontjait.

Valtteri Bottas

Bottas remekül kezdte az évet az Alfa Romeo-val. Az első négy versenyén 24 pontot szerzett, de lehetett volna még jobb is. Bahreinben a hatodik helyen zárt. Bahreinben jól teljesített, de az Alfa Romeo technikai gonddal küszködött. Hűtési gondok léptek fel a második futamon. Pár körrel a futam vége előtt kiesett a finn. Az időmérőn is sok gonddal szembesültek. A beállításokkal is gondok voltak. A 12. helyről indulhatott. Szaúd-Arábiában kiesett a futamból. Bottas Imolában az ötödik helyen zárt. Közvetlenül George Russell mögött, de rengeteg időt vesztett a bokszban. Talán az elmúlt négy futam bakijai, vagy technikai hibáji nélkül több pont is állhatna Bottas neve mellett.