Alexander Albon a Red Bull tartalékosa volt, miközben Max Verstappen bajnoki címet szerzett. A thai-brit pilótának fájt, hogy a bikák autója 2021-ben erősebb volt, mint 2020-ban, mikor annyit küzdött.

Alex Albon másfél évig versenyzett a Red Bull-nál. Nem tudott lépést tartani Max Verstappen-el. A csapat úgy döntött, hogy tartalékos szerepet adnak a thai-brit pilótának. Helyére Sergio Perez-t ültették. A Beyond the Grid podcastban azt mondta, hogy ez nehéz volt megemésztenie.

“Ez tönkretett engem. Tényleg. Elég későn jelentették be, hogy nem leszek többet teljes állású versenyző, azt hiszem, már decembert írtunk. Továbbra is hittek és bíztam bennem:. Christian és Helmut, ahogy mindenki más is a Red Bullnál, még mindig remek a kapcsolatom velük. A magam részéről azonban úgy voltam vele: ’az F1-ben akarok lenni, én vagyok a legéhesebb versenyző, akit csak ismerek, hogyan juthatnék hát vissza?’Aztán arra gondoltam: “Rendben. Jobban szeretnék F1-es pilóta lenni, mint bárki más. Úgy éreztem, hogy én vagyok az a pilóta, aki meg akarja mutatni, mire képes. Érdekes volt egyet hátralépni a reflektorfényből és a paddockból, és másként tekinteni a dolgokra. Az autó egyből gyors volt. Max arról beszélt, mennyivel jobban érzi a hátulját, mennyivel stabilabb. Egy kicsit fájt ez, ugyanakkor ezzel egyidejűleg azt is érzed, hogy te is kivetted a részedet ebből. Az olyanok, mint Adrian Newey komoly érdemeket tulajdonított nekem. Nem akarom azt mondani, hogy rengeteget segítettem, de úgy érzem, részem volt benne. Az első néhány futam borzalmas volt tartalékversenyzőként: el kellett mennem minden versenyre, de nem bírtam nézni, csak ültem és próbáltam messze maradni ettől.”- árulta el Alex Albon a Racingnews365.nl szaklapnak.