Lewis Hamilton jelenleg nem a futamgyőzelemért, hanem a pontszerzésért harcol. A brit pilóta a középmezőnybe süllyedt. Fernando Alonso üzent a Mercedes pilótájának: “Nos, Lewis, ez így megy.”

Az imolai futam nem Alonso hétvégéje volt. Vasárnap néhány kör megtétele után kiállt, mert megsérült az autója, miután ütközött Mick Schumacher-el. Szombaton sikerült befejeznie a sprintfutamot.

A spanyol pilóta Sergio Perezt és Carlos Sainz mögül rajtolhatott. Az F1Hírek megkérdezte Alonso-t. Mit szól ahhoz, hogy a Ferrarikkal és a Red Bull-okkal csatázhatnak. A kétszeres bajnok elnevette magát.

“Nem igazán élveztem ezt, nem. Jelenleg ezt nem lehet harcnak nevezni. Olyan, mintha tavaly Lewisszal és Maxszel harcoltunk volna. Ha utolsóként rajtoltak volna, akkor is felállhattak volna a dobogóra. Nem tudunk ellenük harcolni……”- kezdte Fernando Alonso. De mit üzenne a négy futam alatt szenvedő Lewis Hamilton-nak?

“Ez a Forma-1! Mindig is így volt. Amikor Ayrton Senna címeket és versenyeket nyert, akkor neki volt a leggyorsabb autója. Mikor két címet nyertem, akkor nekem volt a leggyorsabb autóm. Michael Schumacher-nek is volt a leggyorsabb autója a maga idejében. Lewis szinte minden rekordot megdöntött. Övé a legtöbb pole is, mert neki volt a leggyorsabb autója. Most, hogy nem olyan az autó, a 13. helyért halad át a célvonalon. Ez így megy az F1-ben.”- jelentette ki Fernando Alonso.