Charles Leclerc nagyot hibázott Imolában. Sok és értékes pontot vesztett. A monacói pilóta kijelentette, hogy nem fog többé olyan hibát véteni, amely a fix dobogós helyezésébe került a 2022-es Emilia-Romagna Nagydíjon.

Leclerc az Emilia-Romagna Nagydíj utolsó köreiben még támadást akat indítani a második helyen haladó Sergio Perez ellen, de a monacói pilóta hibázott. A Variante Alta sikánban azonban túlvállalta magát Leclerc. A jobb oldali kerékvető megdobta az autóját, amit nem is tudott megállítani már a gumifal előtt, és így megsérült az első szárnya is. Nagyon szigorú volt saját magával szemben, ha hibázott (I am stupid), de általában kétszer nem hibázott ugyanúgy.

“Ez a hiba egy kicsit más volt most. Ebben a hibában az a fajta mentális állapot is szerepet játszott, amiben a hibát megelőző pillanatban voltam. Mindig is jól tudtam azonban felidézni a hibát megelőző pillanatokat. Tudom, hogyan kell változtatnom azon, hogy a maga a hiba ne fordulhasson elő. Ebből az esetből is tanulni fogok. Nyilván óriási nyomás alatt voltunk. Nem csak abban a pillanatban, de az egész hétvége alatt. A hétvége korábbi szakaszában mégsem hibáztam. A nyomásnak semmi köze nem volt a hibámhoz. Szerencsés voltam egy kicsit. Csak 7 pontot vesztettem az elérhető maximumomhoz képest. Ez a 7 pont azonban nagyon értékes lehet még a szezon végén, és minden egyes pont számít, amikor a világbajnoki címért harcolsz, szóval nem fogok még egyszer így hibázni.”- mondta Charles Leclerc.