A wokingi csapat elég gyengén kezdte a szezont. Lando Norris úgy véli, hogy a McLaren jelen pillanatban a harmadik erőt képviseli az F1-ben.

A bahreini szezonnyitó után kevesen gondolták volna, ha a Mclaren ilyen hamar magára talál. A háttérben kemény munka folyt és Imolában egy kisebb szerencsével a pódium harmadik fokán találták magukat.

Norris negyedik helyen zárt volna, de Charles Leclerc hibázott. A brit pilóta ennek köszönhette, hogy dobogóra állhatott. A Red Bull és a Ferrari külön csatát vív. A Mercedes, az Alpine és a Mclaran között nincs nagy különbség. A konstruktőri bajnokságot tekintve egyelőre a Mercedesé a harmadik hely. Az imolai teljesítményük alapján nem övék a harmadik leggyorsabb autó a rajtrácson. Norris szerint jelenleg a Mclaren a harmadik erő.

“Sok dolgok kipróbáltunk. Vannak dolgok, amit már sikerült megértenünk. Dolgoztunk a gyengeségeken, és néhány fejlesztést eszközöltünk. Sok pozitívum van benne, de úgy gondolom, hogy kényelmesen mi vagyunk a harmadik erő. Nehéz megítélni a saját tempódat azokhoz a srácokhoz képest, akik másfél másodperccel gyorsabbak egy körön. Külön ligában vannak. Megpróbáltam előnyt kiautózni, de nem Carlos és Sergio ellen nem tehettem semmit. Simán megelőztek.”- árulta el Lando Norris.

PlanetF1