Jenson Button azt mondta, hogy nem szereti, ha volt világbajnoknak nevezik. Ő mindig is az F1 egyik bajnoka lesz. A brit azt is elárulta, hogy nem hiányzik neki az F1.

Jenson Button csak egyszer tudott felérni az F1 csúcsára. 2009-ben a Brawn istálló pilótájaként nyert egy bajnoki címet. Minden riválisánál jobban alkalmazkodott a szabálymódosításokhoz. Az első hét futamból hatot megnyert. A további futamokon második lett. Olyan előnyt épített ki, amit már nem lehetett behozni.

Nico Rosberg, Kimi Raikkönen, Jacques Villeneuve, Damon Hill és Nigel Mansell volt az, aki csak egy bajnoki címet szerzett az F1-ben. Hozzájuk csatlakozott Button. Max Verstappen-nek is egy cím szerepel a neve mellett, de a holland még aktívan versenyez. Button már hátat fordított a száguldó cirkusznak. Visszavonulása ellenére nem szereti, ha ‘volt világbajnoknak” nevezik.

“A világbajnoki címed örökké a neved mellett lesz. Én soha nem leszek korábbi világbajnok. Utálom, ha az emberek ezt mondják. Világbajnok vagyok és ezt nem vehetik tőle. 2009? Megkönnyebbülés volt egy nehéz év után. Nagyszerű befejezés volt. Hiányzik-e az F1? Nem. A sport csúcsán van. Én már nem utaznám körbe a világot……”- árulta el Jenson Button.

PlanetF1