A Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess megerősítette, hogy az Audival és a Porsche csatlakozik a Forma-1-hez. A német autógyártó állítólag 2026-ban csatlakozik a száguldó cirkuszhoz. Valószínűleg valamelyik csapattal kötnek együttműködési szerződést.

A Volkswagen terve az, hogy az Audival és a Porsche-val részesei lehessen az F1-nek. Egy ideje már kering arról pletyka, hogy ez a két autógyártó beszáll a száguldó cirkuszba. A pletykát most megerősítették. Herbert Diess, a Volkswagen Csoport vezérigazgatója beszélt a tervekről.

Maga a Volkswagen nem száll be az F1-be. Csak az Audi és a Porsche. Herbert Diess szerint a Porsche tervei konkrétabbak. egyes hírek szerint a Porche a Red Bull istállóval köt partneri szerződést. Az Audi terveit nem ismertették. A Volkswagen vezérigazgatója a YouTube -on adott interjúban elmondta, hogy most van itt az ideje az F1-es projekt elindításának.

“Ha az autósportot szereted, a Forma-1-et kell választanod. Itt a legnagyobb a hatás. A Forma-1-be azonban technológiai lehetőségek nélkül nem lehet bejutni. Emellett a Formula-1-hez nem lehet csak úgy csatlakozni, hacsak nem nyílik meg egy technológiai ablak, azaz történik egy szabályváltozás, amikor mindenki ugyanonnan indul. Ez 2026-ban érkezik el, amikor a motorokban jóval nagyobb szerepet kap az elektromosság, valamint szintetikus üzemanyagot vezetnek be. Azaz új motort kell fejleszteni, amihez három-négy év szükséges. Most kell eldönteni, beszállunk-e a Formula-1-be, vagy nem lesz lehetőség még talán tíz évig. Két prémium márkánk úgy gondolja, ez a helyes lépés, és ez kerül a prioritások élére….”- árulta el Herbert Diess. A Porsche több mint 30 év után tér vissza a Formula-1-be.