A Haas csapatfőnöke, Guenther Steiner elismerte, hogy Mick Schumachernek meg kell tanulnia az előzés fortélyait. Tavaly nem volt erre lehetősége.

Schumacher egyetlen csatát vívott eddig a 2022-es szezonban. A szezonnyitó futamon került erre sor. Tavaly csak csapattársával, Nikita Mazepin-el csatázhatott. A Haas jócskán elmaradt a mezőny többi csapatától. A 2021-es autót nem fejlesztették. A 2022-es modellre koncentráltak. Az idei versenygéppel már pontokat is tudnak szerezni. Guenther Steiner elismerte, hogy Schuamcher-nek még több ponton fejlődnie kell. A német pilóta időt szán a tanulásra.

“Meg kell tanulnia előzni. A középmezőny nagyon szoros. Azt mondtam neki, hogy minél magasabbra mész, annál ritkább a levegő. Új dolog számára, hogy az autóval pontokért is harcolhat. Tavaly erre nem voltunk képesek. Mick jobb akar lenni és szán időt a fejlődésre. Jó dolog, hogy olyan csapattársa van, mint Kevin. Nagyon korrekt és minden információt megoszt vele. Magadtól is tanulhatsz, de tanárral gyorsabban haladsz……”- árulta el Guenther Steiner.

Planetf1