A Monacói Nagydíj szerződése lejár az év végén. Egyes hírek szerint egyre több olyan helyszín lenne, akik beugornának és többet fizetnének egy F1-es futam megrendezéséért. Vajon Monaco kiesik a naptárból? Charles Leclerc szerint helytelen lenne, ha többet nem utazna az F1 Monacóba.

Charles Leclerc már javában készül a Ferrarival a közelgő miami és barcelonai futamokra. Ezek után pedig a Monacói Nagydíj következik, amely az elmúlt években sok kritikát kapott. A világbajnokság vezetője azonban reméli, hogy a verseny megmaradhat.

A Ferrari pilótájának a történelmi Monacói Nagydíj azért is különleges, mert számára ez a hazai verseny. A pilóta úgy ismeri a pályát, mint a tenyerét. Az F1-be való érkezése óta minden évben nagy izgalommal várta ezt a versenyhétvégét. A Ferrari versenyzője úgy véli, hogy az FIA-nak a Monacói Nagydíj megtartása mellett kellene döntenie.

“Kár és helytelen lenne, ha nem lenne többé Monacói Nagydíj. A versenyzők számára ez az egyik utolsó, igazán nagy kihívás.”- árulta el Charles Leclerc a SpeedWeek.com-nak. Nemcsak Leclerc reméli, hogy marad az F1 Monacóban. Daniel Ricciardo is elárulta, hogy nagyon szereti a pályát. Mindketten egyértelmű tanácsot adtak az FIA-nak, hogy tartsák meg a Monacói Nagydíjat. A pályák iránti növekvő érdeklődés miatt azonban még nem tudni, hogy a szervezet hogyan dönt a jövőben.