Egyes sajtó hírek szerint Niels Wittich lesz a versenyigazgató a Miami Nagydíjon, miután a Covid-19 fertőzése után negatív tesztet produkált.

Niels Wittich-t és Eduardo Freitas-ast nevezték ki versenyigazgatónak. A szezon során megosztva töltenék be a pozíció. Mind a ketten pozitív koronavírus tesztet produkáltak. Wittich volt a versenyigazgató mind a négy eddigi nagydíjon, Freitas pedig helyetteseként tevékenykedett a versenyeken.

Egyes hírek szerint az FIA-nak Miamiban helyettes után kellett volna néznie. Mivel mindkét versenyigazgató elkapta a koronavírust. Az FIA szóvivője akkor azt mondta, hogy az irányító testület „nem hoz nyilvánosságra semmilyen orvosi információt a személyzetükkel kapcsolatban, kivéve, ha az egy verseny lebonyolítása szempontjából releváns”.

Kötelező tesztelés már nincs az F1-ben. Néhány országban csak a COVID-19 oltást írják elő a nevezéshez, az Egyesült Államokban még mindig kötelező az utazást megelőző 24 órán belül elvégzett negatív COVID-19 teszt. Scot Elkinst, a Formula-E versenyigazgatóját tartották legesélyesebbnek arra, hogy beugorjon, mint helyettes. A The Race azonban úgy tudja, hogy Wittich a hét vége felé negatív COVID-19 tesztet tudott produkálni, így ott lehet a nagydíjon. Freitasnak a jövő hétvégén a Spa-ban megrendezésre kerülő Endurance Világbajnokság futamán lesz jelenése, ha ő is negatív tesztet tud produkálni, így őt Colin Haywood helyettesíti majd Miamiban.