A Miami pályát többen kipróbálhatták. Természetesen szimulátorban. A hétvégén azonban élesben is körbe mehetnek a pilóták az utcai pályán. A hosszú egyenesek mellett egy trükkös kanyargós szakaszt is kiemeltek a pilóták. Sok előzést láthatunk Miamiban?

Ezen a hétvégén új helyszínre látogat az F1 mezőnye. Először rendeznek ugyanis versenyt Miamiban. A Hard Rock Stadion körül felhúzott pálya 5412 méter hosszúságú lesz és összesen 19 kanyart fog tartalmazni. A pilóták szimulátorában már képet kaphattak arról, mire számíthatnak. Közéjük tartozott a Red Bull szimulátorában vezető Pierre Gasly is:

“Kipróbáltam. Azt kell mondanom, lenyűgözően néz ki. Nagyon tetszett a vonalvezetés. Elég sok lesz a nagytempójú rész. Komoly kihívást fog jelenteni. Szokatlan típusú kanyarok vannak rajta, extrém hosszú kanyarok és nagyon hosszú egyenes. Úgy vélem, elég jó kis amerikai szórakozásra lesz kilátás egész hétvégén, úgyhogy izgatott vagyok, a helyszín is egyedi.”- árulta el Pierre Gasly a Motorsport szaklapnak. Valtteri Bottas hasonlóan jó véleménnyel volt a Miami pályáról. Sergio Pereznek is bejött a nyomvonal

“Szerintem ez egy jó pálya. Van egy kanyargós szekció rajta, amit elég nehéz jól eltalálni. Láthatóság is trükkös lehet. Ugyanakkor jó versenyzést kínálhat a hosszú egyenesekkel. Csak remélni tudom, hogy az aszfalt is jó lesz és tényleg jót versenyezhetünk, mert amikor új helyszínekre utazunk, mindig szembesülünk meglepetésekkel.”- árulta el Sergio Perez.