A Mercedes nem úgy kezdte a szezont, ahogy azt sokan várták tőlük. A világbajnok istállónak továbbra is gondjai vannak. Egyelőre nagyon messze van a Ferrari és a Red Bull kettősétől. Toto Wolff azonban úgy véli, hogy nincsenek ledolgozhatatlan hátrányban.

A Mercedes már a szezon előtt tudta, hogy nehéz lesz tartani az elmúlt évek magas szintjét. A Ferrari és a Red Bull fejlesztésével nem tudják felvenni a versenyt. Az első pár futamon úgy tűnt, hogy megbízhatósági problémákkal küszködhetnek idén. Imolában elképesztő győzelmet aratott Max Verstappen. Így amennyiben nem lesz sok technikai hibájuk, idén is ott lehetnek a bajnoki címért folytatott csatában a végéig. A Mercedes nagy hátrányba került. Legalábbis a tabellán biztos. Lewis Hamilton már lélekben le is mondott a világbajnoki címről, miután Imolában csak a 13. helyen ért célba.

“Tisztán számtani szempontból elég nehéz lesz, de még csak négy futam telt el, és nincs nagy lemaradásunk. Ha ki tudjuk hozni az autóban rejlő potenciált, és aerodinamikailag is megértjük, akkor teljes mértékben versenyben lehetünk a többiekkel…..”- árulta el Toto Wolff a Speedweek.com szakoldalnak.