Andrew Shovlin, a Mercedes szakembere kijelentette, hogy olyan beállításokat keres, mellyel növelhetné az autó teljesítményét. Ennek érdekében elvégeztek pár javítást.

Andrew Shovlin, a pálya melletti mérnöki igazgatója szerint a csapat lázasan keresi azokat a finomítási lehetőségeket, amelyeket a motor teljesítményének javítása érdekében elvégezhetnek az erőforráson. Az idei szezonra bevezetett motorfejlesztésre vonatkozó befagyasztás erősen megköti a csapatok kezét. A Mercedesnél továbbra is igyekeznek olyan megoldásokat keresni, amelyekkel javíthatnak a sebességükön. Andrew Shovlin kifejtette, vannak olyan területek, amelyeken dolgozhatnak a nagyobb tempó felszabadításának érdekében

“Természetesen megpróbálunk kitalálni valamit. Az erőforrásaink azonban már homologizáltak és jelenleg csak a megbízhatóság javításán dolgozhatunk. Vannak olyan területek, amelyeken dolgozhatunk. A motorvezérlési módozatokról beszélek. Tetszés szerint állíthatunk át. Tisztában vagyunk vele, hogy az új autónk nem tökéletes. A jó hír az, hogy ha nem is vagyunk olyan gyorsak, mint szeretnénk lenni, akkor is sok területen javulhatunk. A munkatársaink most alaposan megvizsgálják a finomhangolások lehetőségeit, amivel extra teljesítményt nyerhetünk. Természetesen a futómű fejlesztésével sem akarunk leállni.”- mondta Andrew Shovlin.

PlanetF1