A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto azzal viccelődött. A Ferrari csapatfőnöke “szerencsésnek” éri magát, amiért nincs olyan pilótájuk, mint Gilles Villeneuve.

Gilles Villeneuve negyven évvel ezelőtt, május 8-án vesztette életét. Azóta viszonylag kevesen tudták megtestesíteni azt, hogy mit jelent Forma-1-es versenyzőnek lenni.

Villeneuve mindössze hat futamot nyert meg. Fia, Jacques több futamot nyert és egyszeres bajnoknak mondhatja magát. 1997-ben ért fel az F1 csúcsára. Gilles Villeneuve korszaka más volt. A mindent vagy semmit hozzáállás tette őt nagyjá a sportban és a Ferrari rajongói között is.

“A szobámban lógott a plakátja. Szerencsés vagyok, hogy nem kell olyan versenyzőt irányítanom, mint ő.”- mondja viccelődve Mattia Binotto a Ferrari jelenlegi csapatfőnöke.”Ma a pilótáknak óvniuk kell a gumikat és figyelniük kell a stratégiára. Gilles szenvedélyes versenyző volt. Mindössze hat futamot nyert, de minden egy lapra tett fel. Mindent megtett a Ferrariért. Gilles bátor sofőr volt. Mindig a határon autózott. Értelmetlen volt vele a taktikáról és stratégiáról beszélni, és Enzo Ferrari beleszeretett ebbe. A maihoz képest szerencsére nem kell olyan embert irányítanom, mint Gilles.”- árulta el Maitta Binotto a Gazzetta dello Sport szaklapnak.

PlanetF1