A 2022-es Forma-1-es szezon drámaian kezdődött Lewis Hamilton számára. A Mercedes pilótája ennél már rosszabb szezon kezdetet is átélt mrá. Az idei Mercedes nem a legrosszabb autó, amit a hétszeres bajnok vezetett.

Lewis Hamilton az Emilia-Romagna Nagydíj után nyíltan azt mondta, hogy ebben az évben már lemondhat a világbajnoki címről. Imolában a 13. helyen zárta a futamot. Négy futam után 58 pont a hátránya Charles Leclerc-el szemben. Olyan helyzetbe került, amilyenben nem sokszor volt. Azért volt már rosszabb helyzetben is négy futam után.

Lewis Hamilton eddig szinte minden F1-es szezonban nyert. Idén még nem, de ennek ellenére az ideitől már volt rosszabb szezonja is. 2009-ben elég gyengén kezdte a szezont a Mclaren versenygéppel. A tesztnapok igen kiábrándítóan teltek. Abban az évben megváltozott szabályok miatt nagyon hiányzott az autóból a leszorítóerő. Ennek eredményeként Hamilton mindössze 9 pontot szerzett a szezon első kilenc versenyén. Jenson Button 68 pontot szerzett a lehetséges 90 pontból. Most ismét rosszul indult a szezonja.

2009-ben nyolc futam eltelt és kilenc még hátra volt. Button és Brawn GP-vel dominált. Hét futamból hatot megnyert. Hamilton szerint a 2022-es év más lesz, mint a 2009-es volt.