George Russell eddig szinte minden futamon jobban teljesített, mint a hétszeres bajnok csapattársa, Lewis Hamilton. Még a pontversenyben is több pont áll a neve mellett. Ennek ellenére borúlátó a brit pilóta. Szerinte megragadtak egy szinten.

Az Ezüst Nyilak hosszú éveken át dominálták a Formula-1 világát. 2014 és 2020 között csak csak a Mercedes pilótáját avatták bajnokká. A konstruktőrök között nyolc címet szereztek egymás után. Az idei autójuk tervezése alatt azonban valami félrement. George Russell úgy véli, ez hosszabb távú problémát eredményez a gárda számára.

“Mindenki igyekszik a lehető legmélyebbre ásni a gondokban és megpróbálni megérteni, mi nem működik jól. Az imolai péntek is olyan volt, ami csak hosszabb távon visz majd előre minket. Ha az autó nem elég gyors, akkor minden más dolog is ellenünk játszik. A stratégia többször is alakul balszerencsésen. Mázlink sem nagyon lesz, ilyenkor szinte tényleg minden összeesküdik ellenünk…..Egyszerűen gyorsabbá kell válnunk, több teljesítményt találni az autóval. Minden egyes nappal tanulunk valamit. Sokszor úgy érezzük, hogy hamarosan rátalálunk arra a fejlesztésre, ami majd megoldást jelent. Jelenleg azonban sajnos úgy tűnik, megrekedtünk egy szinten és azzal kell főznünk, amink van……”- árulta el George Russell a RacingNews365.com szaklapnak.