A Mercedes több újítást is vitt Miamiba. Ezeket az újításokat pénteken kipróbálják. Nem tudni, hogy javulást vagy még nagyobb visszaesést hoz majd a Mercedesnek. Toto Wolff reméli, hogy elindulhatnak a fejlődés útján.

A Mercedes elég gyengén kezdte a 2022-es szezont. Az autó pattogása fejtörést okozott a Mercedes szakembereinek. Úgy tűnik, hogy George Russell jobban alkalmazkodott az gyenge autóhoz. A brit pilóta négy futam után több pontot szerzett, mint Lewis Hamilton, aki Imolában csak a 13. helyen ért célba. A Mercedes Imola után visszatért gyárába és keményen dolgozott a problémák megoldásán. Több irányba is elmennének. A fejlesztéseket Miamiban próbálják ki.

“Mióta hazatértünk Olaszországból, a lehető legtöbbet tanultunk az ott szerzett tapasztalatokból, párhuzamosan a szélcsatornában és a szimulátorban végzett munkánkkal. Több fejlesztési irányvonalat is találtunk, amelyek mentén javíthatunk az autónkon, Miamiban pedig több tesztet is fogunk végezni, hogy a szimulációs munka során kapott ötletek kipróbálása után remélhetőleg sikeresen meghatározhassunk, melyik útvonal mentén fogjuk továbbfejleszteni az autónkat a soron következő versenyekre.”- árulta el Toto Wolff. A német istálló csapatfőnöke más témát is érintett. Az osztrák szakember örülne, ha Kínában is lehetne három futamot tartani.

Az Egyesült Államok a kulcsfontosságú piac, amelyet a Forma-1 megcélzott az elmúlt években. 2023-tól három futamot láthatunk. Miamiba, Las Vegasba és Austinba látogat az F1 mezőnye. Toto Wolff azonban úgy véli, hogy a Forma-1-nek a kínai piacon is meg kellene vetnie a lábát. A kínai futam 2019 óta nem szerepel a sportág naptárában. Igaz, erről csak a világjárvány tehet.

“Korábban jártunk Sanghajban. Az elmúlt két évben nem tudtunk oda utazni, de fontos számunkra a kínai piac. Nem csak Sanghajban szeretnék versenyezni, hanem Pekingben is. Fontos számunkra és a Mercedes számára is. Úgy gondolom, hogy nemcsak Amerikában, de Kínában is meg kell vetnünk a lábunkat. Három versenyünk van az Egyesült Államokban. Las Vegasban, Miamiban és Austinban. HA ugyanezt meg tudjuk csinálni Kínában, az nagyszerű lenne.”- vélekedett Toto Wolff.

PlanetF1