Charles Leclerc azt mondta, hogy szerinte a Mercedes idén már nem fog harcolni a világbajnoki címért, de futamok megnyerésére még lehet esélyük.

A Mercedes tempója kicsit messze van a Red Bull és Ferrariétól. Idén kétszer állhattak dobogóra. Két harmadik helyet szerezhettek, de csak a Red Bull kiesése miatt hullott ölükbe a pódiumos helyezés. A Red Bullnak és a Ferrarinak egyértelműen gyorsabb autója van. Túl sok esélyük nincs arra, hogy megvédjék a konstruktőri bajnoki címüket. A bajnokságot vezető Charles Leclerc szerint idén már nem harcolhatnak a bajnoki címért, de futamokat nyerhetnek.

“Soha nem írom le őket. Nagyon erős csapat. Ezt a múltban is megmutatták. De az is igaz, hogy a szezon eleje óta küszködnek. Úgy tűnik, elég nagy problémáik vannak, amelyekhez egy kis idő kell, mielőtt megoldják őket. Szóval nem tudom. Talán a bajnokság alakulásába már nem szólnak bele, de egészen biztos vagyok benne, hogy a szezon során valamikor futamokat fognak nyerni.”- árulta el Charles Leclerc a CNN-nek

Planetf1