Az FIA a legszigorúbban fog fellépni azokkal szemben, akik ékszert viselnek a futamok alatt. Az autó műszaki vizsgálatának részévé válik. Vajon Lewis Hamilton kiveszi ékszereit a verseny előtt?

Az Ausztrál Nagydíj előtt bejelentették, hogy a versenyzők nem viselhetnek ékszereket a futamok alatt. Lewis Hamilton jelezte, hogy ő nem fog eleget tenni ennek a szabálynak. Tot Wolff is meglepődött azon, hogy a versenyigazgatók erre kérték a pilótákat. “Ez egy új harc, amit most meg akarnak vívni Lewis-al? Ha ez a legrosszabb, akkor nem panaszkodunk.”

A csapatok most büntetést kockáztatnak

Az ékszer hordásra vonatkozó szabályt már nem most vezették be az F1-be. Ha valaki viselt ékszert a futamok alatt, akkor az adott pilóta csak figyelmeztetést kapott. Az FIA viszont most szigorít a szabályokon. Minden hétvége előtt a csapatoknak alá kell írniuk egy dokumentumot, amely kijelenti, hogy az autó megfelel a műszaki előírásoknak. A dokumentumot kiegészítették. A csapatoknak nyilatkozniuk kell arról, hogy a versenyzők nem viselnek ékszert. Szóval. Ha a csapat nem írja alá a dokumentumot, akkor a csapatot szabálytalannak minősítik, ami normális esetben pénzbüntetéssel vagy rajtbüntetéssel is járhat. Toto Wolff reagált a hírre. Többek között a F1Hírek-nek is. Szóval tiltott az ékszerek és piercingek viselése az autóban vezetés közben. Alsóneműből pedig csak jóváhagyott, tűzálló verzió megengedett. A csapatok akkor két verseny türelmi időt kaptak.

“Az FIA azért csinálja ezt, hogy megakadályozzák az ékszerek okozta sérüléseket. Szóval az FIA-nak valahol meg kell húznia a határt. De ez egy kulcsfontosságú kérdés? Nem hiszem, de értem miért szigorítanak.”- mondta Toto Wolff.