Pénteken kezdődik Miami-ban a hivatalos F1-es program. Egyes előrejelzések szerint nem kizárt, hogy a délutánokat csapadék zavarja meg a hétvége során. A legnagyobb esély minderre ráadásul a vasárnapi F1-es futam idején van.

Két héttel ezelőtt Imolában tartózkodott a mezőny. Az olasz hétvégébe is beleszólt az időjárás. Elképzelhető, hogy hasonló lesz a helyzet a Formula-1 történetének első Miami Nagydíján is. Az előrejelzések szerint ugyanis akár mindhárom nap érkezhet kisebb-nagyobb csapadék.

A RacingNews365.com portál értesülései szerint a Miamitól várt hőségben, 33-34 fokos maximumokkal indul a pénteki nap majd. Olyannyira forróság lesz, hogy a helyi időjárás-jelentésekben figyelmeztetnek a leégés veszélyére. Késő délután viszont komoly eső zúdulhat a pályára, amely akár a második szabadedzést még befolyásolhatja.

Szombat és vasárnap délután is előfordulhatnak záporok, zivatarok. Akár az időmérőt és a futamot is érintheti a csapadék. Nagy esély van arra, hogy a futamon esni fog az eső. A szaklap ugyanakkor azt is hangsúlyozza, hogy az előrejelzések még erősen kérdőjelesek. Nem lehet biztosra venni az esőt, köszönhetően a trópusi klímának