Az FIA szigorította az ékszer viselésre vonatkozó szabályokat. Lewis Hamilton üzent is az FIA-nak. A sajtótájékoztatón felvette az összes ékszerét és nevetségesnek nevezte a történteket.

Az extravagáns megjelenéstől sosem visszariadó Lewis Hamilton viseletének ezúttal külön üzenete volt. Az FIA a mostani hétvége előtt adta ki újabb jegyzeteit, melyekben az ékszerviselési tilalomra vonatkozóan további szigorítást vezetett be.

Mostantól a csapatoknak nemcsak az autójuk szabályosságáért kell felelősséget vállalniuk egy előzetes nyilatkozattétellel, hanem annak kapcsán is, hogy versenyzőik a hétvége során sem ékszert nem viselnek az autójukban, sem az FIA által nem hitelesített ruházatot, alsóruházatot.

A hétszeres bajnok már Ausztráliában jelezte, hogy nem hajlandó megválni ékszereitől. Kicsinyesnek és feleslegesnek találja, hogy az FIA új versenyigazgatója, Niels Wittich ennyire szigorúan veszi a vonatkozó előírásokat. Nem fogja kivenni a fülbevalóit, mivel csak úgy tudná, ha eltörné őket. Pénteken kritizálta a szabály szigorítását.

“Ennél több ékszert nem hordhatnék. Meglehetősen furcsának találom ezt. A sportág elképesztő előrelépéseket tett, és ez a vita most inkább visszalépés. Tizenhat éve versenyzek az F1-ben. Mindig viseltem ékszert. Az autóban csak fülbevalót és az orrpiercingemet hordom. Az autóban csak fülbevalómat és az és azokat el sem lehet távolítani. Csodálkozom. Nincs fontosabb dolog, amivel törődhetnének? Nem hinném, hogy bele kéne mennünk ebbe a civakodásba. Próbálok kommunikálni. Kapcsolatban állok Mohammeddel, hogy találjunk erre valami észszerű megoldást. Azért vagyok itt, hogy egységet képviseljünk a sporttal, Mohammeddel, a Forma–1-gyel, és mint mondtam, szerintem nagyobb dolgokkal is lehetne foglalkozni, amiknek nagyobb a hatásuk. Ezekkel kéne foglalkoznunk.üldtem neki üzenetet, csak hogy biztosítsam, szeretnék egységet alkotni vele, és nem harcolni akarok velük, de ez nagyon-nagyon furcsa. Még nem kaptam választ. Talán már üzent nekem, nem tudom, de próbálok beszélni vele a verseny előtt. a emiatt nem versenyezhetek, akkor biztosan találok majd elég szórakozási lehetőséget a városban ahhoz, hogy érdekessé tegyem a hétvégét.”- árulta el Lewis Hamilton.