Az FIA szigorította az ékszer viselésre vonatkozó szabályokat. Lewis Hamilton ezellen tiltakozott. A hétvégi indulása is majdnem veszélybe került. Az FIA egyelőre megkegyelmezett a hétszeres bajnoknak. A Monaco Nagydíjig hagytak időt a brit pilótának.

Az ékszer viselésre vonatkozó szabály már korábban is létezett. Az FIA azonban a Miami Nagydíjtól kezdve kívánja szigorúan betartatni. A pilótáknak tilos lesz bármiféle ékszert hordaniuk már a paddockban is. Ezt ellenőrzik is, a szabályszegőket az új szövegezés alapján pedig büntethetik is.

Hamilton előszeretettel hord kiegészítőket és testékszereket. A hétszeres bajnok nem örül a szigorításnak. A sajtótájékoztatón karórákkal és gyűrűkkel jelent meg. Kijelentette, hogy ha nem indulhat a futamon, akkor majd talál magának más elfoglaltságot Miami városában. A hírek szerint Toto Wolff pénteken megkereste az FIA új elnökét. A Mercedes csak az első szabadedzés előtt nem sokkal erősítette meg, mindkét pilótájuk megfelel az előírásoknak. Az FIA ugyanis közölte. A hétszeres világbajnok két versennyi haladékot kap az ékszerek eltávolítására.
A Spanyol Nagydíjon is viselheti a kiegészítőit, a Monacói Nagydíjra azonban már ultimátumot kapott.