Max Verstappen összesen öt kört tudott megtenni a második szabadedzésen. Több hiba is hátráltatta. Váltócsere, hidraulikai és fékprobléma lépett fel a Red Bull-nál. Elég sok időt vesztett. Pont akkor, mikor tanulnia kellene az új pályát.

Max Verstappen az első edésen még a harmadik helyen zárt. Az első tréning sem indult probléma mentesen. A holland arra panaszkodott, nem tud kormányozni, egy alkalommal pedig a falat is súrolta. Sebességváltót cseréltek, a második szabadedzésen viszont Verstappen mindössze egy kör erejéig gurult ki a pályára. Hidraulikai gond és túlhevülő fékek tartották a Red Bull garázsában. Christian Horner így foglalta össze a pénteki napot:

“Szörnyű nap volt. Problémánk adódott délelőtt, így kicseréltük a sebességváltót és az egyik hűtőt. Amikor kijött a bokszból, hidraulikai gondja volt, ami miatt megsérült a hátsó fék is. Öt kört teljesített, melyek mindegyike versenyképes volt. A harmadik szabadedzésen valószínűleg több kört tesz majd meg a szokásosnál. Azt azért tudjuk, Max mennyire jó, ha új pályákhoz kell alkalmazkodnia…..”- árulta el Christian Horner a Racingnews365.nl szakoldalnak.