Charles Leclerc nyerte az első szabadedzést. A második tréningen csak a második helyen zárt. George Russell gyorsabb volt a monacóinál. Ezen ő is meglesődött. Carlos Sainz ismét Ferrarit tört. A spanyolt ez váratlanul érte. Vigasztalja, hogy tavaly is balesetek után következett legjobb szériája.

Charles Leclerc az első szabadedzésen az első, a másodikon a második pozíciót szerezte meg. George Russell mögött végzett a délutáni tréningen. A Miami edzés után a Mercedes jó formájáról és Max Verstappen problémás napjáról is véleményt mondott pénteki nyilatkozatában.

“Max nagyon gyors lesz. Ebben biztos vagyok. A Red Bull megoldja a problémáikat és felveszik majd a tempót. Meglepetés nekem a Mercedes. Nagyon erősnek tűnnek, még magas üzemanyagszinten is. Ők lehetnek a hétvége meglepetése. Jó is lenne, ha beszállnának a csatába a Red Bull-hoz és hozzánk. A pálya maga trükkös, de élvezem, és úgy tűnik, a mezőny jobban egyben van, mint a szezon elejétől fogva eddig, szóval izgalmas verseny lehet”-árulta el Cahrles Leclerc.

Carlos Sainz nem volt annyira elégedett. Sorozatban a harmadik versenyhétvégét sem úszta meg baleset nélkül. Azok közé tartozott, akiken az ideális íven kívüli rossz tapadás fogott ki. A spanyol pilóta a második edzésen a 14-es kanyarban forgott meg és ment neki a falnak.

“A tempó így is megvan, gyors vagyok a pályán, de nyilván csalódottnak érzem magam. Az ember nem így akarja elkezdeni a hétvégét, nem akar pluszmunkát adni a szerelőknek. Valószínűleg a legrosszabb helyen találtam el a falat, ahol nem volt Tecpro. Egyenesen a betonba ütköztem, ami annál a sebességnél is durva ütés volt. Érthető, hogy az autó megsérült. Mindenkinek nehéz péntek estéről gondoskodtam. Én vagyok a legelső, aki nem örül ennek a két utolsó balesetnek. Én leszek az első, aki elemezni fogja őket és megpróbálja levonni a következtetéseket. Tavaly nagyon hasonló helyzetben voltam. Párszor összetörtem az autót. Aztán rögtön utánuk jött a legjobb versenyeken át tartó szériám a Formula-1-ben. Szóval én tudom, hogyan kell kikecmeregni belőle. Úgy vélem, még mindig nagyon sokat tanulok meg erről az autóról.”-mondta Carlos Sainz.