Az első edzésen mindkét Ferrari megforgott. Charles Leclerc így is az élen végzett az első szabadedzésen Miamiban. George Russell viszont a második tréningen megtáltosodott és a brit autózta a leggyorsabb kört. Max Verstappen technikai hibával találta magát szembe. Carlos Sainz pedig ismét összetörte a Ferrarit.

Magyar idő szerint 20:30 perckor vette kezdetét az első edzés. A vadonatúj pályával már az F1-esek kigurulása előtt adódott némi probléma. Néhány helyen feltöredezett az aszfalt, így csütörtök este munkálatokra volt szükség ezek kijavítása céljából. Verstappen-nek és Leclerc-nek is meggyűlt a baja a pályával. A két pilóta a szűk részen puszilta meg a falat.

Történt egy-két pilóták közötti incidens is: Esteban Ocont veszélyesen engedte ki az Alpine a bokszban. Majdnem eltalálta George Russell-t. Mick Schumacher pedig két kalandban is benne volt, ugyanis előbb kis híján telibe trafálta Daniel Ricciardo-t, majd Carlos Sainzt tartotta fel a szűk szekcióban.

Ami az eredményt illeti. A Ferrarik nem meglepő módon gyorsak voltak. A Ferrarik és a Red Bullok váltották egymást az élen. Viszont a Mercedesnek is feküdhet a pálya, mivel felbukkantak a legjobb négyben. A német autóra először kerültek fel jelentősebb újítások, amelyekkel a delfinezésből eredő problémáikat igyekeznek orvosolni. Rajtuk kívül Lando Norris McLaren-je és Fernando Alonso Alpine-ja is feltűnt a közvetlen élbolyba.

A piros zászló sem maradhatott el. Valtteri Bottas vállalta túl magát az egyik kanyarban és csúszott bele háttal a falba. Az újraindítás után pedig Sainz került bajba. Nagy tempónál forgott meg a ferraris spanyol, akinek emiatt defektes is lett a jobb első gumija.Az utolsó tíz perc kezdődött. Verstappen ragadta magához a vezetést a köridőlistán, végül azonban a hajrában őt is megelőző Leclerc húzta be az első helyet. Jól teljesített Pierre Gasly, aki Sainz elé fért be az AlphaTaurival, de kiemelendő Alexander Albon hetedik helye a Williamsszel. Lewis Hamilton, Kevin Magnussen és Daniel Ricciardo még a tízben.

A második edzés magyar idő szerint 23:30 perckor kezdődött. Carlos Sainz autót tört, Max Verstappen pedig az autó túlmelegedésével szenvedett az első szabadedzés után továbbra is. A nyitó hatvan perces gyakorlás még javában a pályával való ismerkedésről szólt, a falak közelsége és a forgalom előreláthatóan probléma lesz a hétvégén. Az első után a második edzésen is napfényes idő várta a pilótákat. Szinte minden csapat igyekezett továbbra is szokni a pályát. Valtteri Bottas autóját nem sikerült időben megcsinálni. A második szabadedzés kezdetekor még javították az Alfa Romeo-t.

A top csapatok közül a Ferrarik a második edzésen is gyorsak voltak. Hamar a pályára gurultak, és abból is, hogy az eredményjelző élére is ők fészkelték be magukat. A Red Bull és a Mercedes kényelmes tempóban kezdte meg a délutáni tréninget. Max Verstappen a második szabadedzésen is túlmelegedési problémákkal küszködött. Így nagyon sok időt a bokszban vesztegelt.

Nem kellett sokat várni a piros zászlós fázisig. Carlos Sainz egy megpördülés után a falnak csapta a Ferrarit, alaposan megtörve az autó bal oldalát. Hosszú-hosszú mentési és takarítási percek után, féltávnál indulhatott újra az edzés. Az edzés folytatódhatott. Verstappen kiment a pályára, de hamar kormányproblémákra panaszkodott. A Red Bull fékei körül pedig füst tört fel. Úgy tűnik, hogy a Red Bull nem bírja a hőséget. Mindkét edzésen a túlmelegedéssel küszködtek. A bikák szenvedtek, a Mercedes szárnyalt. Russell az első, Hamilton a harmadik helyen találta magát. Leclerc a második helyen zárta a délutáni edzést. Hamilton “örömét” Perez rontotta el azzal, hogy javított idején és a harmadik helyre hozta be a Red Bull-t. Nem sokkal a vége előtt újra lendült a piros zászló, miután Nicholas Latifi hajtáshiba miatt félreállni kényszerült. Magnussen és Vettel pedig némi piruettet is bemutatott.

A második szabadedzés végeredménye:

1 George Russell
2 Charles Leclerc
3 Sergio Perez
4 Lewis Hamilton
5 Fernando Alonso
6 Lando Norris
7 Pierre Gasly
8 Zhou Guanyu
9 Esteban Ocon
10 Kevin Magnussen
11 Carlos Sainz
12 Daniel Ricciardo
13 Yuki Tsunoda
14 Sebastian Vettel
15 Mick Schumacher
16 Lance Stroll
17 Alexander Albon
18 Nicholas Latifi
19 Max Verstappen