Toto Wolff szerint Lewis Hamilton nagyon jól tudja, hogy mikor jön el a visszavonulás ideje. A Mercedes csapatfőnöke szerint a visszavonulás nem idén és nem jövőre fog megtörténni.

A Mercedes nyolc éven át megnyerte a konstruktőri bajnoki címet. Hamilton idén nem úgy teljesít, hogy megszokhattuk tőle. A brit mindössze 28 pontot szerzett. 2009 óta ez a legrosszabb szezonkezdete. 2016 óta ez az első alkalom, hogy az első négy futamából egyet sem nyert meg.
Az Emilia Romagna Nagydíj vitathatatlanul a legrosszabb versenyhétvégéje volt. A brit pilóta még a Q3-be sem jutott be. Helmut Marko korábban azt mondta, hogy a hétszeres bajnoknak 2021 után vissza kellett volna vonulnia. Erre maga, Hamilton is reagált már. Közösségi oldalán annyit írt, hogy készül élete nagy műve. Majd ő tudja mikor kell visszavonulni. Ezzel egyetért Toto Wolff is.

“Szerintem elég jól tudja, hogy mikor kell visszavonulni. Senki sem veheti el tőle a legendás státuszt. Azért vagyunk itt, hogy olyan autót adjunk neki, amivel megnyerheti a nyolcadik bajnoki címet. Akár idén, akár jövőre.”- árulta el Toto Wolff a Sky Sports-nak. Hamilton jelenlegi Mercedes-szerződése a 2023-as szezon végéig szól. Martin Brundle szerint korai lenne még Hamilton-nak visszavonulnia.

“Nem működik az autója. Reméljük, hogy a Mercedes előbb-utóbb megoldja a gondjait. Túl korai Lewis távozásáról beszélni.Csak néhány hónappal ezelőtt azon töprengtünk, vajon a Brazil Nagydíj hétvégéje volt-e Lewis valaha volt legnagyobb versenye…..”- árulta el Martin Brundle.