Az F1 először látogatott el Miamiba. Az amerikai helyszínen nagyon sokan várták a futamot. Nem minden szurkolónak nyerte el a tetszését. Az amerikai hétvége koránt sem ment zökkenőmentesen, van miből tanulniuk a szervezőknek.

Max Verstappen nyerte az első a Miami Nagydíjat. A holland a harmadik helyről vághatott neki az 57 körös futamnak. A rajt után Sainz-t sikerült megelőznie. Pár körrel később Leclerc-t is maga mögé utasította. A futam végén összerázódott a mezőny, mivel Gasly a falba tessékelte Norris Mclaren-jét. A biztonsági autós fázis után Leclerc még támadta Verstappen-t, de előzni már nem tudott.

A középmezőnyben is több akciót láthattunk. Összességében nem volt egy túl izgalmas futam. A hétvége előtt már a levegőben lógott a kérdés, hogy vajon meg tud-e majd felelni Miami ekkora elvárásnak. A futam hatalmas hírverést kapott, de a versenyhétvége nem volt túl izgalmas.

A futam alatt és a futam után a közösségi médiában a szurkolók hevesen kritizálták a pályát. Volt aki csak úgy jellemezte a vasárnapi futamot, hogy „ez egy szomorú nap a Forma-1 számára”. Ráadásul a hétvége során az aszfalttal, a rázókövekkel és a pálya menti falakkal kapcsolatban is több kritikát kapott Miami. Az amerikaiak nagyon lelkesek voltak a futammal kapcsolatban és láthatóan óriási tömeget mozgatott meg az F1-es hétvége. Az is biztos, hogy van még mit tanulniuk az amerikaiaknak.