A Miami Nagydíj sorrendje változott, mivel több pilótát is büntetéssel sújtottak. Nem egy eset volt, amit vizsgálni kellett a versenybíráknak.

Bőven volt dolga a Miami Nagydíj sportfelügyelőinek a verseny leintése után is. A verseny után több büntetést kiosztottak. Pierre Gasly és Fernando Alonso is ütköztek. A spanyol pilóta a büntetéssel elvesztette a futamon megszerzett pontját is. A kétszeres világbajnokot a nyolcadik helyen intette le a kockás zászló, de mivel ekkor már 5 másodperces büntetést cipelt magával, rövidesen a pályán mögötte végző Esteban Ocon ugrott fel a 8. pozícióba, míg Alonso kilencedik lett. Újabb 5 másodperces büntetést kapott, amiért a 14-es kanyarban elhagyta a pályát és előnyt szerzett. Alonso így a 11. helyre esett vissza. Alonso egy büntetőpontot is kapott a superlicencére, így jelenleg öt áll a neve mellett.

Mick Schumacher-t nem büntették meg. A Haas pilótája az 54. körben Sebastian Vettel-el került incidensbe. Az balesetet elnézbe biztosak voltunk abban, hogy a német pilóta büntetéssel távozik Amerikából. Nem így lett. A felügyelők végül úgy határoztak, hogy sem ő, sem a négyszeres világbajnok nem tehető túlnyomó részben felelőssé az ütközésért, azaz versenybaleset történt, és egyikük sem kap büntetést. Mivel Vettel kénytelen volt feladni a versenyt, Schumacher pedig első szárnycsere után visszaesett a mezőny végére, egyiküket sem befolyásolta volna egy büntetés.