Fernando Alonso a Miami Nagydíj után büntetést kapott. A spanyol pilóta Pierre Gasly-t szerette volna megelőzni, de hibázott. Nekiment a francia pilótának.

A vasárnapi 57 körös futamon Alonso pontokért harcolt. Az egyes kanyarban szerette volna megelőzni Pierre Gasly-t, de hibázott. Nekiment az AlphaTauri-nak. Alonso túl optimista volt. Alonso öt másodperces büntetést kapott. Az Alpine pilótája szerint teljesen jogosan büntették meg.

“Csökkentettem a kettőnk közötti távolságot, de túl optimista voltam. Kétszer is nekimentem Pierre autójának. öt másodperces büntetést kaptam. Megérdemeltem. Túl későn fékeztem. Kész voltam arra, hogy visszaadjam a pozíciót, de akkor ő a bokszban volt. Így büntetés lett a vége. Az én hibám volt. Tönkretettem Pierre versenyét. Sajnálom őt, mert tudom, mit érez, és ez nem az ő hibája.”- árulta el Fernando Alonso. Gasly elárulta, hogy Alonso elment hozzá, hogy bocsánatot kérni, de a francia pilóta még még ekkor is mérges volt. Gasly úgy érzi, hogy ez az incidens a Lando Norrissal való későbbi ütközéséhez vezetett. A brit pilóta is kiesett a futamból. Gasly a következőket mondta:

“Igen, azért jött, hogy bocsánatot kérjen, de sajnos ez nem fogja visszaadni a pontokat. Nagyon csalódott vagyok, mert jó délutánunk volt. Jól rajtoltunk. Megelőztük Lewis-t az egyes kanyarban. Nagyszerű csatát vívunk Fernando-val. Sajnos túl optimista volt. Ez tönkretette a versenyünket.”- árulta el Pierre Gasly. Alonso szerzett pontot, de két incidens miatt is 5 másodperces büntetést kapott. Így visszaesett a 11. helyre.