Charles Leclerc az első helyről rajtolhatott a Miami Nagydíjon. A rajt után pár körig még vezette a futamot, de Max Verstappen jobbnak bizonyult. A monacói pilóta csalódottan nyilatkozott.

Charles Leclerc hiába rajtolt a pole-ból. Nem volt reális esélye a Miami Nagydíj megnyerésére. Max Verstappen már a futam első szakaszában megelőzte a Ferrari pilótát. A Red Bull most egyértelműen gyorsabbnak bizonyult. A futam végén a holland és a monacói még vívott egy csatát. Leclerc arról beszélt, hogy a Ferrarinak javulnia kell. A fejlesztések kulcsfontosságúak lesznek, de a gumikezelést is kiemelte.

“Csalódott vagyok. Azt hiszem, hogy nagyon erősek vagyunk a gumik felmelegítésében, szóval a rajtoknál. A futamok elején mindig nagyon jók vagyunk, ahogy a biztonsági autós fázisok utáni újraindításoknál is. Viszont úgy tűnik, hogy négy-öt kör után ők. Jobb tartományban stabilizálják a gumikat. Ott egyszerűen gyorsabbak nálunk, szóval nehéz bármit is csinálni. Ez van, dolgoznunk kell rajta. Világos, hogy mi történik és remélem, hogy a lehető leggyorsabban fogunk javulni. Hosszú bajnokság lesz. Most úgy tűnik, hogy egymás után két hétvégén is ők voltak a jobbak, főleg versenytempóban, úgyhogy olyan hamar vissza kell szereznünk az előnyt, ahogy csak lehetséges.”- mondta Charles Leclerc.